logo-mini

Blog Realitate Virtuala

http://vrview.ro/realitatea-virtuala/

  VrView.ro Festivalul International De Film Experimental 2016 Bieff

 

  Realitatea Virtuala si conceptul de video 360 prezentat de Mihai Patrascu

MIHAI PATRASCU (b. 1988) – CEO and founder at VrView , a company that focuses on 360 creative video and virtual reality app development. One of the top VR apps that was developed with the company was a virtual reality museum that featured the work of George Löwendal, famous painter, graphic designer and master of the first generation of plastic artists from Romania during the post-war period. Mihai is focused on discovering new and immersive ways which allow storytelling to be efficient in 360 virtual reality apps. He worked with several artists including musicians, actors and cultural institutions to design and discover new interactive experiences

12322784_1024185550960467_97141378123601209_o

Un workshop international- Totul despre filme 360.

Workflow in 360, editare video 360 si lipirea filmelor.

Un proiect ambitios din care am invatat multe.Una din partile frumoase a fost ca am filmat 3 proiecte in 360 si am avut sansa sa invatam unii de la altii.

Si da! Participanti din toata Europa, oameni care iubesc filmul si noile tehnologii.

Tehnologiile pot fi iubite pentru ceea ce ne ofera, in cazul filmelor 360, libertatea celui care experimenteaza si spatiul care ne permite sa aratam mai mult ca niciodata.

Filmele au fost vizionate in cadrul festivalului insa ceea ce nu s-a putut vedea a fost timpul scurt si starea hectica care ne-a insotit pe parcursul editarii minutioase.

Ca tutore al acestui important eveniment m-am simtit pe deplin implinit sa vad cum se naste in ei dragostea amestecata cu entuziasmul si euforia care i-a cuprins pe toti in momentul in care au inteles ca dispun acum de posibilitati nelimitate în ceea cee priveste atat scenariul, dar si imaginea si sunetul. Am ramas în suflet cu bucuria ca toți participantii au fost intâi temători dar apoi incântati si motivati sa traiasca aventura de a schimba vechea perspectiva asupra filmului sau a animatiei de la 2d static monitor la 360 interactiv.

12829429_1024185614293794_4188595483320875123_o

Workshop de film experimental NISI MASA Workshop-ul de film experimental este organizat de NISI MASA – European Network of Young Cinema, în cadrul Festivalului International de Film Experimental București (BIEFF), în perioada 14 -20 martie 2016. În timpul celor șapte zile de workshop, 30 de cineaști, artiști vizuali și muzicieni din Austria, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Columbia, Croația, Finlanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Romania, Rusia, Spania, Suedia, Turcia și Ungaria, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, vor fi îndrumați de către profesioniști și vor produce scurtmetraje experimentale ce vor avea premiera în ultima zi a festivalului. Metoda de lucru a workshop-ului este colaborarea, reflectarea și împărtășirea între membri participanți, cu scopul de a învăța, explora și de a-și dezvolta împreună creativitatea. Abordarea de anul acesta dorește să încurajeze și să promoveze tehnica realizării unei filmări 360°/VR (Virtual Reality), în care orașul București va avea rolul principal. Pentru un plus de calitate a rezultatului final, cât și pentru asigurarea continuității activităților tinerilor participanți, aceștia vor beneficia de cursuri specializate în creativitatea povestirii prin sunet și imagini, precum și de un ghid practic în freelancing, din partea tutorilor invitați.

Big Thank you !

Nisimasa.com

Unatc.ro

unatc_medium Logo_NISI_MASA VrView filmari